DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 04.12.2019 20:24:53 

Fotogalerie

Preparace ryb a jejich trofejí

Preparace celých ryb

Pro preparaci celých ryb postupujeme podobně jako u hlav, ale rybu zásadně nekucháme!Při zamražení dbáme na opatrnost, aby nedošlo k olámání všech ploutví.

Preparáty upevňuji na samorosty nebo na ozdobné podložky s umělými vodními rostlinami, kameny či kořeny. Pokud jsou v dobrém technickém stavu, ponechávám jim přírodní zabarvení, ale pokud jsou vybledlé nebo jinak poškozené na povrchu, dobarvuji barvami. Pokud nejsou preparáty vystaveny dlouhodobě povětrnostním vlivům nebo extrémním podmínkám, je jejich životnost velice dlouhá.

 

Preparace rybích hlav

Při zdolávání a usmrcování se snažte rybu co nejméně poškodit.Neusmrcujte ji ranou do hlavy, ale přeříznutím žáber nebo přerušením páteře z vnitřní strany nadzvednutím skřelí. Hlavu oddělujte přeříznutím v dostatečné vzdálenosti od prsních ploutví (asi 5 cm). Před uříznutím rybu určitě nekuchejte!Úlovek nijak nedeformujte, hlavně při přípravě k zamrazení. Pro nejlepší zachování kvality preparátu zabalte hlavu do mokré hadry a igel. sáčku a zamrazte. Zde vydrží i několik měsíců.

Správné odříznutí hlavy